Expositie ‘Marokko als bron’ in Beeldhouwcentrum Koudum

KOUDUM - In Beeldhouwcentrum Koudum is vanaf maandag de expositie ‘Marokko als bron’ te zien. De opening is om15.00 uur en wordt verricht door Herma Bovenkerk.

Alle getoonde werken hebben hun oorsprong in Marokko. Veelal zijn zij geïnspireerd op de kleurrijke Marokkaanse cultuur en de indrukwekkende, soms rauwe natuur. De expositie bestaat uit beeldhouwwerken gemaakt in Seleniet, foto’s van Land Art-projecten en verhalen. Met betrekking tot de kunstvorm Land Art is ook de documentaire ‘Leaning into the wind’ over landschapskunstenaar Andy Goldsworthy te zien.

De afgelopen drie jaar heeft het Beeldhouwcentrum vijf reizen naar Marokko georganiseerd. Onder leiding van Michiel Brand Corstius en Herma Bovenkerk maakt een groep kunstliefhebbers op persoonlijke wijze kennis met de Marokkaanse cultuur.

De reizen hebben als doel verschillende culturen te leren kennen, elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en om actief iets met deze ervaringen te doen. Deelnemers bezoeken de eerste dagen inspirerende plaatsen met onder meer kunst, architectuur, bijzondere tuinen en lokale musea en projecten.

Tijdens het tweede deel van de reis krijgen zij de gelegenheid een beeld te maken uit Seleniet: hun indrukken en hetgeen ze bezighoudt vorm te geven in steen. Het heeft geleid tot een prachtige serie beelden, gemaakt in Marokkaanse sfeer en omgeving.

De expositie ‘Marokko als bron’ duurt t/m 30 mei en is te zien van donderdag t/m zaterdag, van 10.00 - 17.00 uur aan de Hoofdstraat 4 in Koudum.