Traditioneel programma Koningsdag (maar ook zorgen over voortbestaan)

BOLSWARD - Koningsdag 2019 kent in Bolsward een traditioneel programma. Bestuurlijk zijn er echter zorgen: het Oranje Comité is dringend op zoek naar mensen die het bestuur willen versterken. ,,Op dit moment is er te weinig draagvlak om Koningsdag 2020 te organiseren”, zo luidt de noodkreet. Geïnteresseerden kunnen zich bij het bestuur melden.

Dit jaar begint het programma om 9.00 uur met de feestelijke aubade. Net als vorig jaar blijven ook deze editie te ballonnen achterwege. Wel komt daar een ‘Koninklijke stoet’ van gele eendjes in de gracht voor terug. Deze eendjes worden tijdens de aubade aan de kinderen uitgedeeld, waar zij later mee kunnen ‘racen’ in het water aan de Appelmarkt.

Na het zingen en de toespraak van de wethouder bij het stadhuis begint op de Appelmarkt Miedema’s Oudhollandse spellencircuit en ondertussen is de stad weer gevuld met auto’s voor de kofferbakverkoop.

Om 10.00 uur is er schaken tijdens de Koningsrapid in De Wijnberg, terwijl in de binnenstad diverse attracties zijn. Dit alles wordt muzikaal begeleid door de Bolswarder muziekkorpsen showband Hollandia en CMV Oranje en dweilorkest Bjusterbaarlik uit Akkrum.

Vanaf 14.30 uur is er muziek op het podium op het Marktplein met diverse coverbands, die nummers spelen van John Mayer, Anouk, The Police, CCR en Abba.

Vrijdagavond 26 april wordt het Koningsweekend geopend met een optreden van De Nije Knipers. Deze avond wordt afgewisseld met ‘leugenbanksketches’ van het duo Froukje en Joukje .

Voor meer informatie over het complete programma zie de website van het Oranje Comité Bolsward: www.ocbolsward.nl