Nijland boekt knappe zege op Hardegarijp

HARDEGARIJP - Na de domper tegen Stiens (1-3 verlies) pakte Nijland in en tegen Hardegarijp de draad weer op. De ploeg van trainer Lykle Bleekveld won met 0-2 en deed goede zaken.

Geïnspireerd door een mooie motivatiespeech (via WhatsApp) van de afwezige assistent-trainer Pyt Nota kwam Nijland in Hardegarijp uitstekend voor de dag. Onder toeziend oog van waarnemend assistent en voormalig defensieleider Hein Damstra verdedigden de blauwhemden ijzersterk en gaven zij nauwelijks kansen weg tegen de sterke thuisploeg.

Arjan van der Wal opende in de tweede helft de score met een juweel van een treffer, waarna Jarin de Jong het karwei afmaakte.

Hardegarijp strijdt volop mee om de derde periodetitel. Onder aanvoering van hun captain Ralph Wietses pakte de ploeg de afgelopen weken een karrenvracht aan punten. Nijland is eveneens bezig aan een goede serie. De ploeg acteert na de winterstop als een stabiele middenmoter en heeft op knappe wijze de weg naar boven ingeslagen. Met nog 5 duels op het programma is Nijland echter nog allerminst zeker van lijfsbehoud. De ploeg moet de komende weken nog een aantal punten verzamelen.

Hardegarijp kwam zaterdagmiddag sterk uit de startblokken, maar grote kansen leverde dat niet op. Wietses schoot in de openingsfase een vrije trap naast het doel en doelman Van Dalfsen bokste een vrije bal uit de doelmond. Een afstandsschot ging via de voet van Bouke Poelsma over het doel, al lag Van Dalfsen ook in de goede hoek om de bal te keren.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Nijland alsmaar gevaarlijker. Kopballen van Jarin de Jong en Arjan van der Wal misten het doel. Nico Pieter Bonnema schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.

In de tweede helft probeerde Hardegarijp met invaller Hessel Breeuwsma de druk op te voeren. Met Mente de Boer als uitblinker hield Nijland vrij eenvoudig stand. Keeper Van Dalfsen werd nauwelijks op de proef gesteld. Nijland kreeg vroeg in de tweede helft een 100 % kans om op voorsprong te komen. Via een mooie diepe pass van aanvoerder Eelke van der Wal en een lage voorzet van Nico Pieter Bonnema kwam de bal op een presenteerblaadje terecht bij Jarin de Jong. De spits tikte de bal van dichtbij tegen de paal, waarna Sjoerd Tjalsma de rebound via een verdediger over het doel zag gaan.

Hardegarijp werd sporadisch gevaarlijk. Peter van Dalfsen pareerde een afstandsschot op knappe wijze. Wietses tikte de rebound binnen, maar deed dat overduidelijk in buitenspelpositie. De prima leidende scheidsrechter Jager keurde de treffer terecht af.

Terwijl Hardegarijp meer en meer op zoek ging naar de openingstreffer was het juist Nijland dat op voorsprong kwam. Arjan van der Wal haalde vanaf een meter of 20 verwoestend uit en zag zijn prachtige schot in de bovenhoek belanden. Het was een juweel van een doelpunt, dat uitbundig werd gevierd. Een paar minuten daarna besliste Jarin de Jong de wedstrijd.

De door Bouke Poelsma weggestuurde Bonnema leverde de bal panklaar af bij zijn aanvalspartner, waarna het voor De Jong een koud kunstje was om de 0-2 hard binnen te schieten. Een paar minuten voor tijd had De Jong zelfs de 0-3 op zijn schoen, maar oog in oog met de ervaren doelman Oosterhuis schoot hij de bal tegen de benen van de keeper.

Nijland kwam in de slotfase niet meer in de problemen. Het onmachtige Hardegarijp kwam niet tot een slotoffensief . Wegens aanhoudend commentaar op de leiding werd Hardegarijp-speler Rick de Groot in de slotfase nog met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Het was illustratief voor de moeizame middag die Hardegarijp beleefde.