Aaipop festival breidt uit en komt met jeugdprogramma

NIJLAND - Om de jeugd kennis te laten maken met Aaipop en de Aaipopbelevenis te laten ervaren komt Stichting Aaipop dit jaar met een nieuw project: Aaikepop.

Dit biedt de jeugd een gepaste Aaipop belevenis. Sipke de Boer, die in verschillende functies deelnam aan het festival, zal samen met zijn jonge assistentes de kinderen laten zingen, dansen en spelen op Friestalige liedjes en samen maken ze er een jeugdig Aaipop feestje van.

De kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom op het Aaipop terrein in Nijland aan de Tramstraat 2A. Aaikepop zal rond 14.15 uur starten in Jeugdhonk de Pallet, entree is via het festivalterrein.

Line-up

Het Aaipop-festival is traditiegetrouw op Paasmaandag. Voor de volwassen bezoekers is de line-up al enkele weken bekend. In de Harksankjeseal zullen Sjoukje van der Land, Sequens, Gerbrich en it Grutte Guod, Mosken en Adri de Boer het ‘smûke sealtsje’ verwarmen met hun prachtige Friese liedjes.

In de Tongertinte staan Ljoubjr de Band, Bad Mood, Bricquebec, Joop Obama and the Presidents en The Beatles Sessions op het repertoire en in de Teneftertinte staan bands als Helder, Sytse Haima, De Doelleazen, Sipke de Boer en Sebeare geprogrammeerd. Maar liefst vijftien bands en/of artiesten met verschillende muziekgengres.

Daarnaast zal ook de bekende Frieze troebadoer Piter Wilkens een gastoptreden verzorgen tijden de set van Sebeare. Piter Wilkens heeft van alle Friese artiesten het vaakst op het Aaipop festival gespeeld en weet zowel de jonge als de ietwat oudere bezoeker nog altijd te vermaken met zijn Friestalige muzieknummers.