SC Bolsward (za) verliest in slotfase van Nagele

NAGELE SC Bolsward heeft zaterdag een zure nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij Nagele, dat al weken onderaan de ranglijst bungelt, werd het 2-1 voor de thuisploeg.

De Bolswarders kwamen na een half uur spelen via Marc Dijkstra nog wel op 1-0, maar in de tweede helft boog de thuisploeg deze achterstand om. Na ruim een uur schoot Bart Prins de gelijkmaker uit een corner binnen en in de absolute slotfase maakte Laurens Bloo de winnende voor de polderploeg.

Opvallend, aangezien SC Bolsward bezig was aan een goede reeks. In de laatste vijf wedstrijden werd niet verloren. Knap, met de wetenschap dat onder meer titelkandidaten SWZ Sneek en QVC in die serie langskwamen.

Nagele won tot zaterdag slechts één partij en lijkt al weken de gedoodverfde degradatiekandidaat. Daar verandert met een overwinning op SC Bolsward overigens niet veel aan.

De Bolswarders hadden daarentegen stiekeme hoop op de vierde periode, maar het bevindt zich na afgelopen weekend in een soort niemandsland.

Een gedeelde zesde plaats met een gat van vijf punten naar vv Makkum, dat vijfde staat. Na een kort intermezzo is die ploeg over drie weken de volgende tegenstander.