Derde editie Bolswarder Paasloop op Paasmaandag

BOLSWARD - Voor het derde jaar op rij wordt de Helly Hansen Bolswarder Paasloop georganiseerd. Een loop op Tweede Paasdag in en rond Bolsward.

Start en finish zijn ook dit jaar op het Marktplein in het centrum. Om 13.15 uur klinkt het startschot van de jeugdloop. De jonge hardlopers tot 9 jaar hebben een parcours van 500 meter. Tien minuten later begint de dubbele afstand, voor jeugd tot 12 jaar. Tot slot, om 13.35 uur wordt de oudste jeugd weggeschoten voor hun loop over 1500 meter.

Om klokslag 14.00 uur is het Paul Clement die het startschot zal geven voor de 10 mijl (16,1 kilometer), om 14.10 uur start de 4 mijl (6,4 kilometer).

De kortste afstand gaat over verharde wegen door en rondom de directe omgeving van Bolsward. Dit in tegenstelling tot de 10 mijl die, via deels onverharde paden, richting Wommels gaat.

Er is een elektronische tijdmeting aanwezig, onderweg en na afloop van de loop is er verzorging. De EHBO is uiteraard ook van de partij. Kleedgelegenheid is beschikbaar in de Sint Maartenschool, adres: Plein 1455. De inschrijving opent om 12.30 uur.