Burgwerd werkt samen met Staatsbosbeheer aan vergroten biodiversiteit

BURGWERD - Inwoners van Burgwerd werkten tijdens de NL Doet-dag (15 en 16 maart) samen met Staatsbosbeheer aan het vergroten van de biodiversiteit in het Burchwerter Park.

Staatsbosbeheer heeft afgelopen winter een noodzakelijke kap moeten uitvoeren vanwege de essentaksterfte. Nieuwe aanplant was hierna nodig. Een mooi moment om de wensen vanuit het dorp ook hierin mee te nemen, waaronder de wens de biodiversiteit in en rondom het dorp te vergroten. Iets wat Staatsbosbeheer ook nastreeft.

Dit heeft geresulteerd in een zeer gevarieerde samenstelling van de aanplantlijst. Van inheemse boomsoorten, zoals onder andere wintereik op de hogere delen, lindes langs de weg, als ook notenbomen als tamme kastanje en walnoten achter de huizen en op de heuvel lagere soorten als lijsterbes, vuilboom (sporkehout) en meidoorn zijn tijdens de NL Doet-dag door de inwoners van Burgwerd ingepland.

Ook werd er een boszoom gecreëerd met vele soorten struiken als onder andere hondsroos, egelantier en Gelderse roos. Als winterbloeier mag de toverhazelaar ook niet ontbreken in het park. De regenperiode heeft de aanplant al een goede start meegegeven. Ook de planters werden op de NL Doet-dag nat.

Gelukkig maakten de vele handen licht werk en kon iedereen weer snel opdrogen met een heerlijk warm bakje koffie in een gezellig ingerichte schuur, die beschikbaar werd gesteld door een van de leden van de werkgroep Groen Burgwerd en dorpscoördinator van NL Doet.

De werkgroep Groen Burgwerd en Staatsbosbeheer gaan samen verder bekijken hoe er in het park ook meer variatie in bloemen en kruiden zijn te creëren en te stimuleren voor onder andere de wilde bij.