Veel bewolking morgen tijdens verkiezingen

Regio - Het is woensdag rustig weer. Er is veel bewolking en in het noordoosten kan, vooral in de ochtend, een beetje motregen vallen. Op de meeste plaatsen verloopt de gang naar het stembureau geheel droog en in het zuidoosten en aan de westkust schijnt af en toe de zon. Het wordt 11-13 graden bij een matige westenwind.

In de vroege ochtend ligt de temperatuur rond 5 graden. Vooral in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel kan het in de ochtend een beetje motregenen. In de rest van het land is het droog met vooral in het zuidoosten ruimte voor de zon. Gedurende de ochtend loopt de temperatuur op naar 10-12 graden.

Droog naar het stembureau

In de middag blijft in het noordoosten kans op een beetje motregen, maar geleidelijk wordt het droog. Er is veel bewolking, maar in het uiterste westen en in het zuidoosten kan de zon doorbreken. Bij een matige (zuid)westenwind komt de maximumtemperatuur uit tussen 11 graden aan zee en 13 in het binnenland. In Brabant en Limburg kan het lokaal 14 graden worden.

Ook in de avond is het half tot zwaar bewolkt en droog. De stembureaus sluiten in het algemeen om 21:00 uur. De temperatuur ligt dan rond 8 graden.

Lees meer over de invloed van het weer op de verkiezingen: https://nieuws.weeronline.nl/16-3-2019-weer-licht-van-invloed-op-verkiezingsopkomst/

Link naar dit artikel: nieuws.weeronline.nl/19-3-2019-veel-bewolking-morgen-tijdens-verkiezingen