Boalsert op ‘e Strún ‘nu al een succes’

BOLSWARD

Het enthousiasme waarmee 25 bedrijven, organisaties en (wijk)verenigingen meedoen en de voorverkoop van het groot aantal kaartjes maakt Boalsert op ‘e Strún nu al tot een groot succes, zo meent de organisatie.

Waar zal de route van de ruim 6 kilometer lange goededoelen-wandeltocht langs en doorheen lopen en wat komen de wandelaars onderweg allemaal tegen? Die vragen worden zaterdag beantwoord. ,,Het evenement is nog niet eens gestart en nu al voelt het dat dit de start is van een mooie nieuwe traditie in Bolsward.”

Zaterdag 27 oktober zijn de wandelaars vanaf 18.00 uur welkom op het Broereplein. Dan zijn ook de kraampjes van Rotary Bolsward, de Voedselbank en Paardensportvereniging De Hanzeruiters ingericht.

Bij de Rotary-kraam zijn nog kaarten te koop. Ook staat hier de wensboom waarin deelnemers hun persoonlijke wens of die van iemand anders uit Bolsward mogen ophangen. Gedurende het komende jaar worden een aantal van deze wensen gerealiseerd met de helft van de opbrengst van deze wandeltocht. De Hanzeruiters zullen in hun kraam de speciale zadels en dekken laten zien die met de ander helft van de opbrengst van deze tocht worden gekocht voor paardrijders met een beperking. Bij het kraampje van de Voedselbank kunnen de houdbare producten zoals vacuüm verpakte vleeswaren en kaas, houdbare melk, soep, kleine pakken koffie, peulvruchten, ontbijtkoek, kuipje of fles boter worden ingeleverd.

,,Wandel je mee trek dan goede wandelschoenen aan en neem een zaklamp mee”, adviseren de organisatoren. Om 18.30 uur gaat de poort van de Broerkerk open en mogen de wandelaars in groepen van 100 deelnemers tegelijk naar binnen. In de Broerekerk zullen de wandelaars al meteen worden getrakteerd op kunst, cultuur en muziek. Een beroemde oud-Bolswarder opent het evenement en zorgt ervoor dat de eerste groep om 19.00 uur vertrekt. Daarna starten met korte tussenpozen de volgende groepen. Er vormt zich op deze manier een lang lint van wandelaars door Bolsward.

Kaarten (12,50 euro) zijn te koop bij Poiesz, HEMA, A.P. van de Feer of Max Mannenmode in Bolsward.