‘Iepen Doarp’ in Nijhuizum

NIJHUIZUM

Buurtschap Nijhuizum houdt zaterdag 15 september een ’Iepen Doarp’. De actitiveit vindt plaats in het kader van de beleefroute en beleefdorp.

Nijhuizum is in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 al het hele jaar in touw met de Beleefroute en Beleefdorp. Eén van de onderdelen van ons Beleefdorp is Iepen Doarp Nijhuizum.

Op deze dag zet Nijhuizum haar deuren open om belangstellenden kennis te laten maken met de hier gevestigde bedrijven, organisaties én de Nijhuizumers zelf.

Nijhuizum, het kleinste dorp van gemeente SWF, gelegen tussen Workum en de Oudegaaster Brekken, is een ondernemend dorp. Dit blijkt, zo zegen de initiatiefnemers, onder andere uit het feit dat het dorp meer bedrijven en organisaties telt dan het aantal huisnummers. Ieder bedrijf heeft hierbij zijn eigen verhaal.

Nijhuizum telt zo’n 40 inwoners en die zijn actief in vele sectoren zoals landbouw, toerisme, ICT, zorg(boerderij), bouw, streekproducten, horeca, houtbewerking en watersport.

Het pittoreske kerkje en de 10 jaar geleden gerestaureerde spinnekopmolen zijn te bezichtigen. De beleefroute biedt gruttopanelen, tegeltjeswijsheden, schilderijlijsten, (hoge) beleefstoelen en de grote wereldbol.

Alle deelnemers zijn te herkennen aan de uithangende vlag. De open dag is van 13.00 uur tot 17.00 uur.