Nog plek voor muzikanten bij Conference of the Birds

BOLSWARD

Conference of the Birds is het grootste muziek-, theater- en dansspektakel van de LF2018-zomer. Muzikant/componist Sytze Pruiksma én de bekende trompettist Eric Vloeimans worden in deze voorstelling ondersteund door honderden muzikanten van tientallen korpsen.

Bij C.M.V. Oranje uit Bolsward speelt ze melodisch slagwerk in het slagwerkensemble. Conference of the Birds is echter voor blaasinstrumenten gemaakt, en daarom speelt Marijke Djurrema (44) tijdens dit spektakel haar andere instrument: de hoorn. Ze doet mee aan Conference of the Birds omdat ze het fantastisch vindt om in grote groepen te spelen. ,,Ik verheug me enorm op de concerten. De basis wordt gelegd door alle muzikanten, de improvisaties van Eric Vloeimans en Sytze Pruiksma daarover heen zijn fenomenaal. Het wordt een prachtige belevenis, dat weet ik zeker.”

Voor Marijke is Conference of the Birds een mooie manier om zichzelf, maar ook de HaFaBra-korpsen op de kaart te zetten. ,,Ik vind het heel fijn om in een orkest te spelen en ik denk dat het ook voor kinderen leuker is om in een groep te spelen. Dat stimuleert. Met een project als dit laat je weer even zien dat je er bent, als muzikant én als vereniging.” Conference of the Birds vertelt het verhaal van een groep vogels die op reis gaat om een nieuwe leider te zoeken. Tijdens de reis komen de vogels tot de ontdekking dat ze zelf de koning zijn van hun eigen lot. Falk Richter schreef de tekst, de regie ligt in handen van Guy Weizman. De voorstelling wordt mede gedragen door twintig dansers en acteurs van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

Het voortbestaan van veel Friese muziekkorpsen staat onder druk. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat daarom naar de deelnemende korpsen. Belangstellende muzikanten kunnen zich nog tot 1 juli aanmelden om mee te spelen bij Conference of the Birds via www.conferenceofthebirds.nl/hafabra.