Feestelijke klanken in Sint Gertrudiskerk

Workum

Sander van Marion, orgel en Pascal van de Velde, trompet geven woensdag 13 juni om 20.00 uur samen een concert in de aloude Sint Gertrudiskerk in Workum.

Op het programma staan werken van o.a. Felix Mendelssohn, Antonio Valente, Marco Bossi, Henry Purcell en Jeremiah Clark. Ook eigen werk ontbreekt niet. Voor veel mensen heeft het orgel een “zwaar” imago, maar Sander van Marion weet op een bijzondere wijze het orgel anders te laten klinken. Hij verwierf zich in binnen- en buitenland een klinkende naam en neemt onder de Nederlandse organisten een aparte plaats in. Zijn sprankelende speeltrant, zijn boeiende registerkeuze en zijn rijke talent van improviseren zijn kenmerkend.

Pascal van de Velde is trompettist Hij studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van Vlieten en vervolgde daarna zijn studie aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona. Ook had hij de eer om masterclasses te onvangen van Maurice André. Dit seizoen is hij te horen in de nieuwe musical Was getekend Annie M.G. Schmidt. Sinds 2010 verleent Pascal zijn medewerking aan de concerten van Sander van Marion.


Auteur

Redactie