Blauhúster Túnfeest viert 56e editie

Blauwhuis

Het Blauhúster Túnfeest heeft zaterdag 23 en zondag 24 juni haar 56e editie in de parochietuin van de Sint Vituskerk in Blauwhuis.

De zaterdag staat traditiegetrouw weer in het teken van ‘de stappers van toen’. Deze avond begint om 21.30 uur en hier kunnen bezoekers met vrienden en familie herinneringen ophalen en oude tijden herleven. Dit jaar komt de Rolling Stones tribute band ‘The Stolling Rones’ de tuin op zijn kop zetten met het perfect geïmiteerde geluid van de Stones uit de jaren 70. Het opzwepende en pure geluid van Rock and Roll uit de beste jaren van de Rolling Stones wordt door de groep perfect vertolkt. 

Op de tweede dag vanaf  komen vanaf 17.30uur de Saint and Sinners en The Euro’s de tuin op zijn kop zetten. De Saints ’n Sinners staan al jaren aan de top van het covercircuit, voorheen als de band HIKE maar nu in een gloednieuwe setting.  The Euro’s mogen met recht de drie musketiers van het feestcircuit genoemd worden. Met hits, humor en veel interactie als hun voornaamste wapens spelen ze al jarenlang elke zaal, tent en festivalweide plat.

Naast de feestavonden in de pastorietuin is er op zaterdag weer het jaarlijkse Oldtimertreffen
Blauwhuis (OTB). Ook dit jaar zal er weer een breed scala aan oude voertuigen en machines  uitgestald worden rondom het plantsoen van Blauwhuis.


Auteur

Redactie