Leeverink redt eer schakers Westergoo in Leeuwarden

LEEUWARDEN

Zwaar was de tegenstand dinsdag voor de schakers van Westergoo. In Leeuwarden was Schaakcombinatie I de opponent. En feitelijk was dat team niet te bespelen. Uiteindelijk was het alleen Johan Leeverink die een antwoord had op de hoofdstedelijke furie. Hij versloeg Wesley Bloemsma.

 

De zeven overige Westergooers ( Nota, Dijkstra, Dölle, Bergsma, Stornebrink, Altena en Van der Pal) deden weliswaar hun best maar moesten berusten in het feit dat hun tegenstanders meer aanleg en talent toonden. De 7-1 overwinning leverde de Leeuwarders een ronde voor het einde van de bondscompetitie het kampioenschap op. de slotronde die in april volgt heeft louter des keizers baard tot inzet.

Intern waren er - bij de absentie van het eerste achttal-slechts vijf partijen. Banning en De Jong speelden (weer) remise. Boomsma won van Niemarkt, Feenstra was te sterk voor Stapersma, Hylkema won tegen Smit en Bottema won knap van De Leeuw. Jan Altena stond op oneven. Komende dinsdag huppelen de paarden weer als van ouds in de bovenzaal van het Convent over het bord.


Auteur

Redactie