College wil aquaduct onder Kruiswater in plaats van brug in A7

Wethouder Mark de Man heeft namens het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân uitgesproken dat een aquaduct onder het Kruiswater een goed alternatief is voor de bestaande brug in de A7. Hij zei dit op de gemeenteraadsvergadering van donderdag.

Arjen Doedel van het CDA stelde vragen of het college van mening is dat een mogelijk aquaduct onder het Kruiswater bij Bolsward binnen de beleidskaders opgenomen moet worden.

De Man reageerde instemmend met dit voorstel: ,,Er is een heel aantal aspecten aan een aquaduct Bolsward dat het college zeer aanspreekt. Het is niet voor niets dat wij dit vraagstuk hebben opgenomen in het hoofdlijnenakkoord.” De wethouder noemt mogelijke verbetering van de verkeerssituatie, geluidsoverlast, maar ook het ruimtelijke aspect. ,,Het zou een kwaliteitsverbetering zijn”, vindt hij. ,,Dat maakt dat wij als college zeggen: dit is een stap die wij willen gaan zetten.”

De Man belooft het contact met Rijkswaterstaat te intensiveren: ,,Wij vinden dit dusdanig urgent dat via dit bestaande overlegstructuren, maar ook via extra overlegmomenten weer onder de aandacht gaan brengen.” Wel vraagt hij enig geduld: ,,Het blijft een zaak van de lange adem.”


Auteur

Yme Gietema Redacteur Bolswards Nieuwsblad