The RealTrip 2017

Makkum

In het weekend van 16 en 17 september vindt in Makkum weer het jaarlijkse Windsurf & SUP Evenement 'The RealTrip' plaats.

The RealTrip is sinds 1995 een begrip in Nederland, een evenement waar Pro’s, Amateurs & Jeugd samen strijden op het water. In de begin jaren met name gericht op Windsurfen, en enkele jaren geleden uitgebreid met het populaire SUP. In de afgelopen jaren is 'The RealTrip' uitgegroeid tot het belangrijkste en populairste Windsurf & SUP Evenement van Nederland, en daarnaast inmiddels één van de grootste watersport-events in ons land. Onder de ruim 280 deelnemers dit jaar opnieuw weer vele internationale & nationale toppers met onder andere Wereldkampioenen Twan Verseput (NED) & Ethan Westera (ARU), en Nederlandse Kampioenen Slalom Esther de Geus , Ennio Dal Point & Jordy Vonk. De toenemende populariteit van het event en de sterke stijging van het aantal deelnemers zowel nationaal & internationaal betekend een sterke stimulans voor de windsurf - & SUP-sport in Nederland. De organisatie is in handen van Stichting Beach to Beach en bestaat uit een groot team van vrijwilligers. Ook voor de bezoekers die niet actief deelnemen aan het evenement is er volop actie. Het kleurrijke schouwspel van de honderden wedstrijddeelnemers op het water is natuurlijk al bijzonder om te zien, maar ook op de boulevard zijn er diverse activiteiten (o.a. BMX Clinic & Outdoor Adventure)waaraan iedereen kan deelnemen. Voor bezoekers is het evenement vrij toegankelijk. De locatie is De Holle Poarte in Makkum. Beide dagen is het evenement van 9.30 tot 17.00. Zie voor meer informatie ook de website www.therealtrip.nl en op facebook: www.facebook.nl/therealtrip

Auteur

Cindy Houwen