Schilderijen en lichtobjecten op nieuwe expositie in Lytse Skientme

KOUDUM

De nieuwe expositie in Galerie Lytse Skientme in Koudum loopt van 18 mei tot en met 1 juli en toont schilderijen van Margriet Schadee en Emy Noya en lichtobjecten van Allart Okx. 

De Castricumse kunstenares Margriet Schadee laat zich in haar schilderijen inspireren door de natuur en mensen om haar heen. Een subtiel kleurgebruik en een speels lijnenspel zijn kenmerkend voor haar abstracte werk, waarin ze soms ook gebruik maakt van figuratieve elementen. Allart Okx (Leeuwarden) maakt lichtobjecten, vaak een soort klokken. Via een ingenieus systeem van ledlampjes achter het glas in lood ontstaan deze verrassende en dynamisch kleurrijke objecten. Elke klok geeft op zijn eigen manier een beeld van de tijd in telkens veranderende kleuren. De acrylschilderijen van Emy Noya uit Bovensmilde zijn een samenspel van vormen en kleuren. Ze gebruikt gemengde technieken met onder andere zijdepapier, kranten, zand en aluminiumfolie om het werk een prachtige doorleefde huid en een bijna organische uitstraling te geven. Galerie Lytse Skientme is gevestigd aan de Hoofdstraat 26 in Koudum en is open van donderdag tot en met zaterdag van 12.00-17.00 uur en op aanvraag.

Auteur

Redactie