Nieuwe triathlon-competitie in Friesland

WORKUM

In 2017 zal er een nieuwe triathlon-competitie in Friesland gehouden worden. De triathlons van Workum, Witmarsum en Wommels slaan de handen ineen en bieden een gezamenlijk overall-klassement, de www competitie, aan voor deelnemers aan alle drie evenementen. 

Het eindklassement zal worden opgemaakt op basis van de drie  1/8ste triathlons. De 1/8ste triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De  drie triathlons stammen uit 2013 en 2014 en hebben een soortgelijke sfeer en deelnemersaantallen en vieren dit en volgend jaar (Workum) het vijfjarig jubileum. De competitie start op  zondag 3 september in Workum, een week later op zondag 10 september is de triathlon in Witmarsum. Het slotstuk vindt dit jaar plaats bij de triathlon van Wommels op zaterdag 16 september. De overall winnaar mag hier de prijs in ontvangst nemen. De inschrijving gaat in 2017 nog per triathlon en is vanaf heden geopend op de websites van de evenementen. Bij gebleken succes zal in 2018 de Súdwest-Fryslân Triathlon Cup opgezet worden. Triathlon is een steeds populair wordende sport die ook erg geschikt is voor recreanten. De instap naar de 1/8ste triathlon kan al in een seizoen gerealiseerd worden door beginnende atleten. Om kennis te maken met de sport worden er diverse clinics aangeboden, bijvoorbeeld om de zwemtechniek onder de knie te krijgen. Een triathlon competitie als deze is uniek in Nederland en geeft een extra dimensie aan de toch al populaire triathlons in de drie plaatsen met een W.

Auteur

Redactie