‘Dit is het perfecte plaatje’

DEDGUM

,,Gefeliciteerd met jullie droom!” En: ,,Heel veel succes.” De gelukswensen voor Henk en Roely Westerhof komen vrijdagmiddag in veelvoud voorbij op naturistencamping De Buorkerij in Dedgum. Familie en vrienden komen langs om het echtpaar te feliciteren met de opening van de camping die ze medio december 2016 overnamen.

En een droom was het, erkent Roely Westerhof: ,,We zijn al bij zoveel campings en boerderijen wezen kijken, maar het was het steeds net niet. Dit is het perfecte plaatje.”
De Buorkerij is de eerste commerciële naturistencamping van Friesland en heeft vijftig kampeerplekken. ,,De eerste boeking was in oktober vorig jaar al binnen”, vertelt Westerhof. ,,Toen hoorden vaste bezoekers van de camping dat het een naturistencamping zou worden. Zij waren daar erg blij mee.” Want het echtpaar voorziet in een behoefte waar nog niemand in Friesland in voorziet. Na een grondige verbouwing is de camping klaar voor het toeristenseizoen. Zelf gaat het echtpaar al meer dan veertig jaar naar naturistencampings en nu bieden ze belangstellenden de kans om van deze kampeervorm te genieten in het pittoreske Dedgum. ,,Iedereen is positief. Ook de omwonenden.” ,,Het is een soort levensinstelling”, verklaart Westerhof de charme van het naaktkamperen. ,,Wij maken geen onderscheid tussen mensen. Iedereen is gelijk.” Tijdens de feestelijke openingsmiddag vrijdag werd door de pake- en beppesizzers een walnootboom geplant. ,,Een walnoot is ook erg lekker als het jasje er van af is”, duidt de eigenaresse de symboliek van de boom.
Yme Gietema.

Auteur

Redactie