Op de foto | 114e Editie De Freule in Wommels

WOMMELS

Voor de 114e keer werd op 10 augustus De Freule, de belangrijkste kaatspartij van het jaar voor jongens tussen de 14 en 16 jaar, in Wommels gekaatst. In totaal streden 49 teams om de winst, het partuur van Harmen Schuitmaker, Tom Gerard Cats en Tycho de Groot uit Menaam werd uiteindelijk de grote winnaar.

In de finale versloeg Menaam het sterke partuur van Peins, bestaande uit Wessel van Wier, Jolt Vollema en Roel Pieter de Jong, met 5-3 en 6-2. De finale ging de eerste drie eersten gelijk op. Op 3-3 en 6-6 miste Roel Pieter de Jong, de grote man bij Peins, het perk: een beslissende slag. Daarna volgden nog een paar missers van De Jong en kon Menaam uitlopen. Op 5-3 en 6-2 wist het perk van Peins de kaats niet voorbij te slaan en werd Menaam voor de vierde keer in de geschiedenis winnaar van de Freule. Henk Bootsma was de gehele dag aanwezig en maakte een treffende fotoreportage.

Auteur

Marike Van der Molen