Workum weekend vol festiviteiten 

Bolsward

Het zesde Welkom in Workum weekend van 1 tot en met 3 juli zit opnieuw vol festiviteiten. De Merk vormt een centraal punt voor de vele (gratis) culturele en sportieve activiteiten voor jong en oud. 

De aftrap van het weekend op vrijdag 1 juli is met de beachvolleybal clinic op de Merk, gevolgd door een beachvoetvolleybaltoernooi. Een bijzonder onderdeel van het Welkom in Workum weekend blijft de botenparade, een feestelijke stoet met diverse boten vaart in de lengte van Workum. Bootjes en schepen, groot en klein, historisch en nieuw en een aantal met muzikale invulling of een huldiging van kampioenen. De parade start om 19.00 uur in de Blazerhaven en eindigt om 20.00 uur bij Workum Watersport. Hier start vervolgens de SUPrace van 5 km. De Mallet Percussion Band en de ‘Workumer Overallstars band’ sluiten daar de avond af. De zaterdag start ‘s ochtends met het Bleeker & Flapper Beachfestival op de Merk. Wie nieuwsgierig is hoe Workum er van boven uitziet, kan van 13.00 tot 17.00 uur een bezichtiging doen in de toren van Workum. De rondleiding start om het half uur. Het Workumer Skûtsje houdt tijdens het Welkom in Workum weekend open dag. Zo is er de zaterdagmiddag o.a. fokhijsen en is er om 18.30 uur een naamgevingsceremonie. Theatergroep Kamak uit Hengelo speelt om 14.00 en 15.00 uur de straattheater voorstelling ‘Hare Majestoot’. Deze hilarische voorstelling wordt gespeeld in het centrum van Workum. Voor de kleintjes is er om 15.30 uur Oeps kindermiddag in het nieuwe Kultuerhus de Klameare. De zaterdag sluit af met de altijd spectaculaire wielerronde van Workum, met aansluitend in de Witte Herbergh de prijsuitreiking met muziek. Ook op de zondag bruist het wederom van de activiteiten in Workum. Om 9.30 uur is er op de Merk een openlucht jeugdkerkdienst. Voor de allerkleinsten is er aansluitend een voorstelling ‘De Hummelfreules’ in de Klameare. En om 11.30 uur start er vanaf de Merk een excursie van de Jeugdvogelwacht. Om 13.30 uur start de Loop door Workum voor de Jeugd (500m en 1km) en om 14.00 uur de 4 mijl (6,4 km) loop met start en finish is op de Merk. Ook op de zondagmiddag houdt het Workumers Skûtsje open dag. Het weekend sluit af met sportdemonstraties van 14.30 tot 17.00 uur nabij de Beginebrug met onder andere suppen, snoeken (trollen) en karate.

Auteur

redactie