‘Aaipop der op út’ leeft

Nijland

Nijland – Met zeven deelnemers concludeert Stichting Aaipop dat de Friese muziek nog altijd een belangrijke plek inneemt in de Friese muziekbeleving van Friesland. De afgelopen jaren werd de muziektalentenjacht van Stichting Aaipop jaarlijks met ongeveer drie bands of artiesten vertegenwoordigd, maar dit jaar is het deelnemersveld meer dan verdubbeld.

Stichting Aaipop organiseert in samenwerking met Friesland Pop al enkele jaren,, een muziektalentenjacht voor Friese bands en artiesten onder de naam ‘Aaipop der op út’. De winnaar verdient een plek op het Aaipop festival op Paasmaandag in Nijland. Dit plekje heeft in het verleden al bewezen dat het als opstap kan dienen in de Friese muziekwereld. De talentenjacht vindt dit jaar plaats op zondag 28 februari in Theater Tromp te Leeuwarden. Naast de talentenjacht onder de bands en artiesten is Aaipop der op út een voorloper op het bekende Aaipop festival. Een middag waar de Aaipop-sfeer alvast wordt opgezocht. Bezoekers zijn welkom om mee te genieten van de sfeer en om de sfeer zelf te creëren. Reade Rikus van de band Jitiizer, Pieter de Boer van Stichting Aaipop en Johannes Rypma beoordelen de bands en artiesten. In het verleden is gebleken dat het publiek mede verantwoordelijk is voor de keuze van de winnende band of artiest. De zaal zal rond 12.30 uur open zijn en is te vinden aan de Trompstraat 4a te Leeuwarden.

Auteur

Redactie