Fries-Portugese poëzie en muziekavond in Workum

Workum

Het Friese collectief Tsjinlûd treedt vrijdag 29 januari op in De Klameare te Workum. Zij worden vergezeld door de Portugese dichters Raquel Lima, Nuno Garcia en celliste Joana Guerra.

De avond wordt geopend met een presentatie van de Kening fan 'e Greide, gevolgd door Friese en Portugese poëzie en geïmproviseerde muziek met beelden van de Friese en Portugese natuur en landschap. Begin 2015 is een groep mensen van het project Kening fan de greide en van Tresoar naar Spanje en Portugal gereisd. In het kielzog van de grutto, reizend door Europa, hebben ze het project naar die landen gebracht en er veel mensen ontmoet om in 2018 gezamenlijk het verhaal van het veranderende landschap en de gevolgen daarvan te vertellen. Naast het verlies aan biodiversiteit in het veranderend landschap, is binnen het project vooral ook de invloed die dat heeft op de culturele diversiteit en het cultureel welzijn van groot belang. In Portugal ging de presentatie onder meer in samenwerking met twee Portugese dichters, Nuno Garcia (Europees en Portugees kampioen Poetry Slam) en Raquel Lima en de celliste Joana Guerra. Vanuit de wens om elkaars landschap te leren kennen en om tot uitwisseling te komen van muziek, beeld en taal zijn de drie Portugezen gevraagd naar Friesland te komen. Het eerste optreden gebeurt in samenwerking met de Gerben Rypma Stifting en vindt plaats op vrijdagavond 29 januari 2016 in De Klameare te Workum. Vanaf 20.30 uur. Entree €. 10,00. Het tweede optreden vindt plaats op zondagmiddag 31 januari 2016 in het gebouw van Tresoar. Vanaf 16.00 uur.

Auteur

Redactie