Open jazzpodium bij Waddewyn in Pingjum

Pingjum

Nieuw Atlantis begint het jaar spetterend met een open jazzpodium. Op zondagmiddag 24 januari is van 16 tot 18 uur op theaterzolder Waddewyn een open jazzpodium voor jazzmusici. De jamsessie staat geheel in het teken van het thema: ‘de ontdekking van de zee’. Ga de uitdaging aan om samen met professionele musici te jammen.

Het Nieuw Atlantistrio geeft het voorbeeld: zij improviseren op het thema de zee en de elementen. Voor de pauze bijten Bob Driessen op saxen, Jan-Ruerd Oosterhaven op de contrabas en Ruben Mulder op de piano het spits af. Na de pauze is het jammen geblazen op bekende thema’s met wie maar wil. Bob Driessen is bekend van zijn eigenzinnige en tegendraadse saxofoonspel bij het Willem Breuker Kollektief en Orkest de Volharding. Ruben Mulder is de keyboardwizzard uit Leeuwarden. Hij speelde in DAAN (De Altijd Aparte Nederlander), speelde met Piter Wilkens, Roadhouse, Jan Tekstra, Moon Baker. Jan-Ruerd Oosterhaven richtte LOKOMOTIF op, waarmee hij improvisatieconcerten geeft en samenwerkingen aangaat met andere musici. Daarnaast geeft hij improvisatielessen aan leerlingen klassieke muziek van het Prins Claus Conservatorium. Alle instrumenten en zang zijn welkom. Deelnemers en publiek betalen € 7,50.  Zoldertheater Waddewyn vindt u op Molenlaan 32 in  Pingjum. Reserveren kan via 0517-579607 of info@nieuwatlantis.com.

Auteur

Redactie