Nieuwe voorstelling "Libbene Stiennen" van Piter Wilkens in de kerk van Dedgum

Dedgum

‘Fyftjin pearels’ en ‘topper in syn diskografy’. De Friese media zijn lovend over de nieuwe muziekvoorstelling “Libbene Stiennen” van de Friese singer/songwriter Piter Wilkens, gemaakt ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken in 2015. “Libbene stiennen” speelt zondag 31 januari om 15.30 uur in de kerk van Dedgum.

In Libbene stiennen staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal.  Het verhaal van terpen, boeren, monniken, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven. Libbene stiennen is een lofzang geworden op de authentieke middeleeuwse dorpskerk en de belangrijke, onmisbare plek van de ‘tsjerke’ in het Friese landschap. De voorstelling is een evenwichtig geheel waarin kwetsbare, intieme liedjes zich afwisselen met meer rauwe, swingende nummers. Piter Wilkens wordt in Libbene Stiennen begeleid door Ytzen Peterson op gitaar en Willo de Bildt op bas. Mede door de thematiek van de liedjes is Libbene Stiennen, bedoeld of onbedoeld, een zeer actuele voorstelling waarin je als luisteraar er niet aan ontkomt om verbindingen te zien met de actualiteit. Kaarten kosten € 12,50. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar: kerkdedgum@gmail.com.

Auteur

Redactie