Auschwitz herdenking en expositie in Kubaard

Kubaard

[caption id="attachment_45478" align="alignleft" width="97"] Pieta Claus[/caption]

KUBAARD - Een bezoek aan Kamp Auschwitz resulteerde voor Pieta Claus (uit Harkema- Opeinde) in een reeks aan beelden en schilderijen die door Marijke Schneider ondersteund werden met taal. Een combinatie van woord en beeld met als resultaat de expositie ‘Gestolde Stilte’ in de kerk van Kubaard. Drie dagen staat de kerk van Kubaard open voor publiek.
  • Woensdag 27 januari 2016 van 19.00 tot 20.30 uur – Auschwitz herdenking met:
o    inleiding van mevrouw Mirosch uit Drachten. Veel van haar familieleden zijn vanuit Nederland in 1944 via Westerbork gedeporteerd naar Auschwitz en omgekomen. Een aantal hebben het overleefd en zij vertelt over de gevolgen die dat voor haar en in haar familie had en nu nog heeft. o   Initiatiefneemsters vertellen over hun ervaringen en lezen gedichten voor.
  • Zaterdagen 30 januari en 6 februari 2016 is de kerk eveneens open, van 14.00 tot 16.00 uur.
Op alle genoemde data zijn Marijke Schneider en Pieta Claus aanwezig.

Auteur

Redactie