Vrouwenteam "Oant Moarn”

Stavoren

 Alisa Stekelenburg (de schipper/Sloten) en Loekie Heintzberger (Stavoren) zijn de uitdaging aangegaan om een vrouwenteam bij elkaar te krijgen als bemanning voor het IFKS skûtsjesilen voor 2016.

Jacob Huisman stelt zijn schip “Oant Moarn” ter beschikking omdat hij het zo’n leuk plan vindt. Inmiddels zijn er tientallen vrouwen enthousiast geraakt...en moeten ze de boot letterlijk afhouden om niet overspoelt te raken met aanmeldingen. Het is een nieuw project en misschien niet het eerste vrouwen skûtsje dat aan de startlijn zal verschijnen, maar hopelijk wel de eerste die alle wedstrijden zal gaan uitvaren. De bemanning bestaat inmiddels uit een gevarieerde damesploeg, allen oersterk, sportief en hier en daar is een positie vervult met een vrouw die een Olympische achtergrond heeft. Het team “Oant Moarn” zal zaterdag 16 januari het nieuwe jaar in knallen samen met Piet Paulusma, om hun nieuwe team voor te stellen tijdens de uitzending van het weerbericht op tv.

Auteur

Cindy Houwen