Kaz Lux & John Schuursma in concert

Hieslum

 Een absolute legende in de historie van de Nederpop komt op zaterdagavond 23 januari  naar Hieslum voor een optreden in Muziekcafé DeVille. Het is niemand minder dan Kaz Lux. En hij komt niet alleen, want hij krijgt muzikale begeleiding van gitarist John Schuursma.

Kaz Lux zijn karakteristieke stemgeluid is uit duizenden herkenbaar. Rond de eeuwwisseling werd hij door de gezamenlijke journalisten van muziektijdschrift Oor, in het kader van veertig jaar Rock & Roll in Nederland, zelfs verkozen tot de beste zanger van ons land. Hij vestigde zijn naam eind zestiger, begin zeventiger jaren als frontman van de fameuze rockband Brainbox. Toentertijd schreef de groep talloze, tijdloze hits. Zo staan nummers als 'Dark Rose', 'Down Man', 'Summertime', 'The Smile' en 'Between Alpha and Omega' stuk voor stuk te boek als popklassiekers. Na Brainbox heeft Kaz Lux zich voornamelijk gemanifesteerd als troubadour, die eigen liedjes schrijft en ze solo vertolkt. Daarnaast treedt hij regelmatig op met John Schuursma, ooit de vaste gitarist van het vroegere Brainbox. Bijzonder dat het duo nu in Hieslum gaat optreden. Het café gaat om 20.30 uur open. Het concert begint om 21.00 uur. Entree is 10 euro.

Auteur

Cindy Houwen