Opening collegezaal Marne college met expositie

BOLSWARD

Op 17 augustus opent Marne College een collegezaal die de ruimte biedt voor hoorcolleges aan 80 leerlingen.Emotie en dialoog, dat is waar kunstenaar Antonio Poioumen voor staat. Het werk van Poioumen past volgens rector Jan Kroon naadloos bij het Marne College.

De school daagt leerlingen uit zelf te ontdekken waar zij voor staan. De school wil op uitnodigende wijze levensvragen stellen en de dialoog daarover durven aan te gaan. Het Marne nodigt u daarom van harte uit voor een expositie van het werk van Antonio Poioumen. Zijn werk is van 17 tot 21 augustus te bezichtigen van 8.00 tot 17.00 uur in de collegezaal van Het Marne op Schoolstraat 1. In de school zijn 15 werken van Poioumen te zien. Poioumen zegt zelf over zijn werk: “De schepper heeft mijn hart geraakt en mij de passie gegeven vrijheid en spiritualiteit om te zetten in kunst. Mijn werk zoekt niet Zijn gelijk. De kijker wordt niet gedwongen door dogmatische antwoorden maar wel aan het denken gezet.” De school organiseert de tentoonstelling in verband met de feestelijke opening van een collegezaal. De zaal is gerealiseerd op Schoolstraat 1 en wordt gebruikt om hoorcolleges te kunnen geven aan grote groepen leerlingen. De school hoopt leerlingen daarmee een goede voorbereiding te geven op het hoger- en wetenschappelijk onderwijs. Daarnaast is het verzorgen van hoorcolleges een effectieve manier van lesgeven, die ruimte schept om extra tijd te besteden aan maatwerk.

Auteur

Carlien Bootsma